James Suckling, dégustateur américain, considéré à l’échelle internationale comme l’un des critiques de vins les plus influents au monde. A noté nos vins !
Château Roche-Lalande, Pessac-Léognan Rouge 2019.
“Cassis crushed stones, some orange peel and hints of earth and dried strawberry. Tight, juicy, tense and dry on the palate. A little austere now. Holding back a little now, with a tightly wound and nuanced finish. A blend of cabernet sauvignon, cabernet franc, merlot and petit verdot. Give it a two years to open up more.
Best in 2024. »
« Cassis pierres concassées, un peu de peau d’orange et des notes de terre et de fraise séchée. Serré, juteux, tendu et sec en bouche. Un peu austère maintenant. Un peu en retrait maintenant, avec une finition très serrée et nuancée. Un mélange de cabernet sauvignon, cabernet franc, merlot et petit verdot. Donnez-lui deux ans pour s’ouvrir plus.
Meilleur en 2024. »
Château Pont Saint-Martin, Pessac-Léognan Rouge 2019.
« Bright redcurrant, citrus zest and some minerals. A medium-bodied red, showing tight but smooth tannins and bright fruit, followed by a nice, subtle finish. Cabernet sauvignon, cabernet franc, merlot and petit verdot.
Drink now »
« Groseille rouge, zeste d’agrumes et quelques minéraux. Un rouge mi-corsé, avec des tannins serrés mais doux et des fruits brillants, suivi d’un beau final tout en subtilité. Cabernet sauvignon, cabernet franc, merlot et petit verdot.
Buvez maintenant »
Château de Castres, Graves Rouge 2019.
« Blueberries, currants, blackberries, dried herbs and chocolate orange on the nose. It’s medium-bodied with fine grained tannins. Juicy and crunchy. Some espresso notes at the end. Cabernet sauvignon, cabernet franc, merlot and petit verdot.
Drink from 2023. »
« Myrtilles, groseilles, mûres, herbes séchées et chocolat à l’orange au nez. Il est corsé avec des tannins à grains fins. Juteux et croustillant. Quelques notes d’espresso à la fin. Cabernet sauvignon, cabernet franc, merlot et petit verdot.
Buvez à partir de 2023. »
Château de Beau-Site, Grave Rouge 2019.
« Cooked cherries, stewed plums, chocolate orange and walnuts. Medium-bodied with medium tannins and a creamy, ripe palate. Fruity. Cabernet sauvignon, cabernet franc, merlot and petit verdot.
Drink now. »
« Cerises cuites, prunes cuites, orange chocolat et noix. Corsé, tannins moyens et bouche crémeuse et mûre. Fruité. Cabernet sauvignon, cabernet franc, merlot et petit verdot.
Buvez maintenant. »
Compte instagram de James Suckling : https://www.instagram.com/james.suckling/?hl=fr
Site web James Suckling : https://www.jamessuckling.com
Post intagram Domaines Rodrigues-Lalande : https://instagram.com/p/CcnbaSONAOv/